8 Mayıs 2012 Salı

Sütyen Modanisa.com

Sütyen Nedir?
 

 
etek modelleri

 
sütyen
 
bayan parfüm
 
kadın parfüm
 
indirimli kıyafetler
 
Kadın göğüslerini sert (dik) tutmasını sağlayıp tombul belli olması için menfaatlenilen, atlas, dantel vebenzeri. atlaslardan (kumaşlardan) yapılan bayan iç çamaşırına Sütyen denir.
 
 
 
Sutyen, bayanlar tarafından göğüsleri örtmek, desteklemek ve kaldırmakta yararlanılan giysi. Genelde iç çamaşırı varsaymakla beraber bilhassa takanın vücut hatlarını tayin etmesi nedeniyle belli başlı bir elbise olarak da tanımlandırılmaktadır. ondokuz. yy sonu ve 20. yüzyıl başlangıcında inkişaf ettirilerek korsenin yerine geçmiştir. Dünyanın derhal her mahalinde üst vücut kısmı için en fazla kullanılan içliktir. sütyen günlük aktiviteler sırasında göğüsleri biçimlendirmek ve desteklemek için kullanılır spor Sütyeni gibi has Sütyenler egzersiz esnasında fazladan destek saplamak gayesi ile tasarlanmıştır. Bazı kullananlar sütyen kullanmanın göğüsleri sonraki hayatta sarkmadan muhafaza edeceğine inancında olmaktadır.
 
Sütyen Tarihi Tarihçesi icadı
 
Hanımlar eski dönemlerde beri göğüsleri saklamak, desteklemek ve kaldırmak için çeşitli elbiseler giymişlerdir. MÖ. 7. yüzyıla ait bazı Minos imageslerinde birtakım kız atletlerin modern sütyen benzeri elbiseler kullandığı rastlanmaktadır. 16.yüzyıl sonrasında paralı bayanların iç giyiminde en çok kullanılan elbise göğüsleri üst kısma yükselten Korse olmuştur. ondokuz . yüzyıl. bitiminde modacılar korseyi parçalara ayırarak daha ergonomik 1 duruma getirmeye uğraşmışlardır: alt vücut için daraltıcı kuşak üslubu korseler ve üst vücut için göğüsleri omuza asan aygıtlar. bindokuzyüzotuz 'lara değin yaygın üretime geçmemesine karşın modern sütyeni daha çok aşırı andıran giysiler yirmi.yy başlarında açığa çıkmıştır. Bu devre ardında Sutyen korsenin yerini almış ve üretim ve satışı ile milyon $'lık bir işletmecilik durumuna ulaşmıştır. süre içerisinde sütyen fonksiyonellik kadar 1 moda ögesi durumuna de gelmiştir.
 
Sütyen
 
Göğüsleri forma sokmak ve iyi götürebilmek için ilk olarak fazla iyi 1 Sütyene gereksinim vardır. Tenteneli veya incecik askılı olanlar sahiden fazla güzel ve albenili; lakin onları has hallere saklı tutmakta fayda var. Sütyen seçerken gereksinimlerinizi ve esenliğinizi dikkate alın. Egzersiz yapıyorsanız, rezonans ve zıplamalarda göğüslerinizin sarkmasını önüne geçecel muhafaza ve dar 1 sütyen kullanmalısınız. Gündelik olaraktan ise, fazl gergin ve kadın göğüslerini baskı altına alan sütyenler kullanmayın. Mükemmel olan, göğüslerinize eksiksiz oturan, pamuklu kumaştan üretilmiş sütyenlerdir; pamuklu kumaşlar cildin nefes elde etmesine yaver olur.
 
Sütyen ölçütünüz 2 değerden oluşur. Vücut (beden) ve cup (bone) ölçütü. Gövde (beden) ölçütü vücut boyutu ile ilgiliyken cup ölçüsü meme boyutuyla alakadardır. Genelde meme boyutu ile beden simetrik var olduğundan, her numune için ayrı cuplar üretilmez.
 
Sutyen ölçüleri - Sütyen Noları
 
Göğüs muhitinizin ölçütünü elde etmek için mezurayı göğüslerinizin aşağısından göğüs kafesine çepeçevre sarın. Mezuranın göğüslerin altından ve sırtınızda yatay, yassı bir hat oluşturacak tarzda olmasına ihtimam gösterin.
 
Örneğin çevre ölçünüz 76 ise kullanmanız gereken sütyen seksen vücut (beden) olmalıdır. Sütyen bedenleri 5 cm’lik üniteler halinde yükseldiğinden ana üniteyi aşan değerlerde 1 üst vücut (beden) alınmalıdır.
 
Göğüs Altı çevresi
 
sütyen bedeni
 
70 cm. ve altı
 
70
 
71 - 75 santimetre.arası
 
75
 
yetmişaltı - 80 santimetre. arası
 
80
 
seksenbir - seksenbeş santimetre.arası
 
85
 
seksenaltı - 90 santimetre arası
 
90
 
doksanbir - doksanbeş santimetre.arası
 
95
 
96 - yüz santimetre. arası
 
100
 
Sütyen cup (bone) ölçüsünü bulmak.
 
Mezuranızı yine sırttan ön tarafa doğru, ama bu sefer göğüslerinizin tarafından (yukarısından) geçecek tarzda çevreleyin. Oluşacak olan değer, birinci aşamada edinilen göğüs altı etrafı değerinden daha çok aşırı bir boy olacaktır. Bu ayrım cup ölçütünü sağlar.
 
Fark
 
Cup ölçüsü
 
6.5 cm’den azsa
 
A
 
altı.5- 13 santimetre. arası
 
B
 
14 - ondokuz .5 cm. arası
 
C
 
ondokuz .beş- 26 cm. arası
 
D
 
26 santimetre’den iriyse
 
DD
 
Örneğin göğüs altı çevrenizin yetmişüç cm, göğüs üstü etrafınızın 86 cm olduğunu farz edelim. 2 ölçü arasındaki ayrım 11 cm olduğundan cup ölçünüz B olmalıdır. Dolayısı ile sütyen ölçütünüz yetmişbeş B’dir. Şayet Sütyende cup açıkca belirtilmemiş ise B olaraktan düşünülebilir. Doğrusu hanımların çok büyük bir ekseriyeti B cup ölçütünü giymektedir.
 
Tüm sütyenler cup vücutlu imal edilmez demiştik. B regular cup ölçütü olarak kabullenilir ve sütyenler çoğunlukla B cup olaraktan üretimi yapılır, şayet sütyende cup belirtilmemişse B olarak muhakeme edilebilir. Doğrusu bayanların fazl büyük 1 ekseriyeti B cup ölçütünü kullanmaktadır.
 
İç çamaşırlarının alt kısımları yani külot ya da stringler ve physique şeklinde tek parça olanları standart vücut (beden) ölçüleri ile sınıflanırlar. Yani S ( smaller ), M ( moderate ), L ( large ) ya da 36, otuzsekiz, 40, 42 gibi.
 
Numerik gövde (beden)
 
Harfsel vücut (beden)
 
otuzdört, 36
 
S
 
otuzsekiz, kırk
 
M
 
42, kırkdört
 
L
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder