8 Mayıs 2012 Salı

Sütyen Modanisa

Sütyen Nedir?
 

 
etek modelleri

 
sütyen
 
bayan parfüm
 
kadın parfüm
 
indirimli kıyafetler
 
Göğüsleri sert (dik) tutturup dolgun belli olması için menfaatlenilen, atlas, dantel vebenzeri. kumaşlardan oluşturulan kadın iç çamaşırına Sütyen denmektedir.
 
 
 
Sutyen, hanımlar bakımından kadın göğüslerini gizlemek, tutturmak ve kaldırmakta faydalanılan giysi. Genelde iç çamaşırı varsaymakla beraber bilhassa takanın vücut çizgilerini belirlemesi nedeniyle ana 1 giyecek olarak da vasıflandırılmaktadır. 19. yy sonu ve 20. yy başında inkişaf ettirilerek korsenin yerini almıştır. Dünyanın hemen her mahalinde üst vücut parçası için en fazla yararlanılan iç çamaşırıdır. sütyen gündelik etkinlikler esnasında göğüsleri biçimlendirmek ve desteklemek için kullanılır spor Sütyeni gibi özel Sütyenler egzersiz sırasında fazladan destek saplamak amacı ile tasarlanmıştır. Bazı tüketiciler sütyen takmanın göğüsleri ileriki yaşamda sarkmadan muhafaza edeceğine inancında olmaktadır.
 
Sütyen Tarihi Tarihçesi icadı
 
Kızlar eski dönemlerde beri göğüsleri örtmek, desteklemek ve kaldırmak için çeşitli giysiler giymişlerdir. Milattan önce. 7. yy'la ait bazı Minos resimlerinde birtakım kadın sporcuların modern sütyen benzeri kıyafetler giydiği rastlanmaktadır. onaltı.yüzyıl ardında variyetli hanımların iç giyiminde yaygın giysi göğüsleri yukarı kaldıran Korse olmuştur. ondokuz . yy. sonlarında desinatörler korseyi parçalara ayırarak daha fazla ergonomik bir vaziyete sağlamaya uğraşmışlardır: alt beden için sıkıcı kuşak stili korseler ve üst vücut için göğüsleri omuza asan aletler. 1930 'lara dek en yaygın üretime girmemesine rağmen modern sütyeni daha fazla aşırı andıran elbiseler 20.yüzyıl başlarında meydana çıkmıştır. Bu devir ardında Sutyen korsenin vaziyetini edinmiş ve yapım ve satımı ile milyon $'lık 1 işletmecilik haline gelmiştir. zaman içerisinde sütyen kullanışlılık kadar 1 moda unsuru haline de ulaşmıştır.
 
Sütyen
 
Kadın göğüslerini forma sokmak ve iyi taşıyabilmek için ilk olarak fazl iyi 1 Sütyene lüzum vardır. Tenteneli veya incecik askılı olanlar gerçekten fazla kibar ve çekici; ama onları has vaziyetlere saklı tutmakta fayda var. Sütyen tercih ederken ihtiyaçlarınızı ve sağlığınızı göz önünde bulundurun. Egzersiz yapıyorsanız, rezonans ve sıçramalarda göğüslerinizin salınmasını önüne geçecel muhafaza ve sıkı bir sütyen takmalısınız. Gündelik olarak ise, çok sıkı ve kadın göğüslerini baskı aşağısına alan sütyenler takmayın. İdeal olan, göğüslerinize eksiksiz yerleşen, pamuklu bezden yapılmış sütyenlerdir; pamuklu kumaşlar ciltin hava almasına yardımcı olur.
 
Sütyen ölçütünüz iki değerden meydana gelir. Gövde (beden) ve cup (bone) ölçütü. Vücut (beden) ölçüsü vücut büyüklüğü ile ilgiliyken cup ölçütü meme büyüklüğüyle ilgilidir. Genellikle meme büyüklüğü ile gövde (beden) uyumlu bulunduğundan, her model için ayrı cuplar yapılmaz.
 
Sutyen ölçüleri - Sütyen Noları
 
Meme etrafınızın ölçüsünü almak için mezurayı göğüslerinizin altından göğüs kafesine yuvarlak dolayın. Mezuranın göğüslerin alt tarafından ve sırtınızda yassı, düz 1 hat meydana getirecek biçimde olmasına özen gösterin.
 
örnek vermek gerekirse çevre ölçütünüz 76 ise sarf etmeniz gereken sütyen 80 beden olmalıdır. Sütyen bedenleri beş cm’lik üniteler şeklinde arttığından ana üniteyi geçen değerlerde 1 üst beden temin edilmelidir.
 
Göğüs Altı etrafı
 
sütyen gövdesi
 
yetmiş santimetre. ve altı
 
70
 
71 - yetmişbeş cm.arası
 
yetmişbeş
 
yetmişaltı - seksen santimetre. arası
 
seksen
 
seksenbir - 85 cm.arası
 
85
 
86 - 90 santimetre arası
 
90
 
91 - 95 cm.arası
 
doksanbeş
 
96 - 100 santimetre. arası
 
100
 
Sütyen cup (bone) ölçütünü bulmak.
 
Mezuranızı yine sırttan öne doğru, ancak bu kere memelerinizin tarafından (üstünden) geçecek şekilde sarın. Çıkacak olan değer, birinci basamakta edinilen meme altı çevresi değerinden daha fazla aşırı bir boy olacaktır. Bu fark cup ölçütünü sağlar.
 
Ayrım
 
Cup ölçüsü
 
6.5 santimetre’den azsa
 
A
 
6.5- 13 santimetre. arası
 
B
 
14 - ondokuz .beş cm. arası
 
C
 
19 .5- yirmialtı cm. arası
 
D
 
26 cm’den genişse
 
DD
 
örnek vermek gerekirse göğüs altı çevrenizin yetmişüç santimetre, meme üstü muhitinizin 86 santimetre olduğunu farz edelim. 2 ölçü aralarındaki fark onbir santimetre bulunduğundan cup ölçünüz B olmalıdır. Dolayısı ile sütyen ölçünüz 75 B’dir. Eğer Sütyende cup belirtilmemiş ise B olarak farz edilebilir. Doğrusu kızların çok büyük 1 ekseriyeti B cup ölçüsünü kullanmaktadır.
 
Tüm sütyenler cup gövdeli üretilmez demiştik. B normal cup ölçüsü olarak kabullenilir ve sütyenler genelde B cup olarak imal edilir, eğer sütyende cup belirlenmemiş ise B olarak düşünülebilir. Doğrusu kızların fazl büyük bir çoğunluğu B cup ölçütünü kullanmaktadır.
 
İç giyimlerinin alt kısımları yani külot ya da stringler ve human body şeklinde tek parça olanları klasik vücut (beden) ölçütleri ile sınıflanırlar. Yani S ( modest ), M ( channel ), L ( huge ) ya da 36, 38, 40, 42 gibi.
 
Numerik beden
 
Harfsel beden
 
otuzdört, 36
 
S
 
38, kırk
 
M
 
42, kırkdört
 
L
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder