8 Mayıs 2012 Salı

Sütyen 2012 modelleri

Sütyen Ne Demektir?
 

 
etek modelleri

 
sütyen
 
bayan parfüm
 
kadın parfüm
 
indirimli kıyafetler
 
Kadın göğüslerini sert (dik) tutturup şişkin belli olması için faydalanılan, saten, dantel vebenzeri. kumaşlardan inşa edilen bayan iç çamaşırına Sütyen denir.
 
 
 
Sutyen, kadınlar tarafından göğüsleri örtmek, desteklemek ve düz tutmakta yararlanılan giysi. Genelde iç çamaşırı sayılmakla beraber özellikle giyenin vücut çizgilerini belirlemesi nedeniyle ana 1 giyecek olaraktan da vasıflandırılmaktadır. ondokuz. yüzyıl bitimi ve yirmi. yy başında ilerletilerek korsenin yerini almıştır. Dünyanın çabucak her noktasında üst vücut kısmı için en yaygın yararlanılan içliktir. sütyen günlük organizasyonlar anında göğüsleri biçimlendirmek ve desteklemek için kullanılır spor Sütyeni gibi has Sütyenler alıştırma esnasında fazladan destek saplamak gayesi ile tasarlanmıştır. Birtakım kullanıcılar sütyen kullanmanın göğüsleri ileriki yaşamda sarkmadan koruyacağına inancında olmaktadır.
 
Sütyen Tarihi Geçmişi icadı
 
Kızlar önceki vakitlerden beri göğüsleri gizlemek, desteklemek ve kaldırmak için çeşitli giyecekler sarf etmişlerdir. Milattan önce. yedi. yy'la ilişkin kimi Minos imageslerinde bazı kız sporcuların modern sütyen benzeri giysiler kullandığı izlenilmektedir. onaltı.yüzyıl daha sonrasında varlıklı kızların iç giyiminde yaygın kıyafet göğüsleri üst kısma kaldıran Korse olmuştur. 19 . yy. sonlarında tasarımcılar korseyi parçalara bölerek daha fazla ergonomik bir hale sağlamaya çaba harcamışlardır: aşağı vücut için daraltıcı kuşak tarzı korseler ve üst vücut için göğüsleri omuza asan cihazlar. 1930 'lara değin en yaygın yapıma geçmemesine karşın modern sütyeni daha çok aşırı çağrıştıran elbiseler yirmi.yy başlangıçlarında açığa çıkmıştır. Bu devre sonrasında Sutyen korsenin makamını edinmiş ve yapım ve satışı ile milyon $'lık 1 sanayi haline ulaşmıştır. zaman içinde sütyen fonksiyonellik kadar bir moda faktörü durumuna de ulaşmıştır.
 
Sütyen
 
Kadın göğüslerini forma sokmak ve iyi götürebilmek için ilk olarak fazla güzel 1 Sütyene lüzum bulunmaktadır. Tenteneli yada incecik askılı olanlar hakikaten çok kibar ve albenili; amma onları has hallere saklamak da yarar var. Sütyen seçimi yaparken gereksinimlerinizi ve esenliğinizi dikkate alın. Egzersiz yapıyorsanız, titreşim ve zıplamalarda göğüslerinizin sarkmasını önüne geçecel himaye ve gergin bir sütyen kullanmalısınız. Gündelik olaraktan ise, fazl dar ve göğüsleri baskı aşağısına alan sütyenler kullanmayın. Mükemmel olan, göğüslerinize eksiksiz geçen, pamuklu bezden imal edilmiş sütyenlerdir; pamuklu kumaşlar tenin soluk elde etmesine yaver olur.
 
Sütyen ölçünüz iki değerden meydana gelir. Vücut (beden) ve cup (bone) ölçüsü. Gövde (beden) ölçütü vücut büyüklüğü ile alakalıyken cup ölçüsü göğüs boyutuyla ilgilidir. Genelde meme boyutu ile beden simetrik var olduğundan, her model için ferdi cuplar yapılmaz.
 
Sutyen ölçüleri - Sütyen Numaraları
 
Göğüs etrafınızın ölçütünü elde etmek için mezurayı göğüslerinizin alt tarafından göğüs kafesine yuvarlak sarın. Mezuranın memelerin altından ve sırtınızda yatay, düz 1 çizgi oluşturacak şekilde olmasına ihtimam gösterin.
 
örnek vermek gerekirse çevre ölçünüz yetmişaltı ise sarf etmeniz gereken sütyen 80 vücut (beden) olmalıdır. Sütyen bedenleri 5 cm’lik üniteler tarzında yükseldiğinden ana birimi aşan değerlerde bir üst gövde (beden) elde edilmelidir.
 
Göğüs Altı etrafı
 
sütyen gövdesi
 
70 santimetre. ve altı
 
70
 
yetmişbir - 75 santimetre.arası
 
75
 
yetmişaltı - 80 cm. arası
 
seksen
 
seksenbir - 85 santimetre.arası
 
seksenbeş
 
86 - 90 cm arası
 
doksan
 
91 - 95 santimetre.arası
 
95
 
doksanaltı - yüz santimetre. arası
 
yüz
 
Sütyen cup (bone) ölçüsünü bulmak.
 
Mezuranızı tekrar sırttan öne doğru, ama bu defa göğüslerinizin ucundan (üstünden) geçecek şekilde çevreleyin. Oluşacak olan değer, 1.ci mertebede elde edilen meme altı çevresi değerinden daha çok fazla 1 uzunluk olacaktır. Bu ayrım cup ölçüsünü verir.
 
Fark
 
Cup ölçüsü
 
altı.5 santimetre’den ufaksa
 
A
 
6.beş- onüç cm. arası
 
B
 
14 - ondokuz .5 cm. arası
 
C
 
19 .5- yirmialtı santimetre. arası
 
D
 
yirmialtı santimetre’den genişse
 
DD
 
örnek vermek gerekirse göğüs altı etrafınızın 73 santimetre, meme üstü muhitinizin seksenaltı santimetre olduğunu varsayalım. iki ölçü aralarındaki ayrım onbir santimetre bulunduğundan cup ölçütünüz B var olmalıdır. Dolayısı ile sütyen ölçütünüz 75 B’dir. Eğer Sütyende cup belirtilmemiş ise B olarak farz edilebilir. Doğrusu kadınların çok büyük bir çoğunluğu B cup ölçütünü kullanmaktadır.
 
Tüm sütyenler cup gövdeli imal edilmez demiştik. B typical cup ölçüsü olaraktan kabul edilir ve sütyenler genelde B cup olaraktan üretilir, eğer sütyende cup belirtilmemişse B olarak farz edilebilir. Esasen kadınların fazla en büyük 1 çoğunluğu B cup ölçüsünü giymektedir.
 
İç çamaşırlarının alt bölümleri yani don (kilot) ya da stringler ve body şeklinde tek parça olanları normal vücut (beden) ölçüleri ile sınıflanırlar. Yani S ( little ), M ( medium ), L ( substantial ) ya da 36, 38, 40, 42 gibi.
 
Numerik gövde (beden)
 
Harfsel beden
 
34, otuzaltı
 
S
 
38, 40
 
M
 
kırkiki, 44
 
L
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder